Δασκολιάς Κωνσταντίνος (ΩΡΛ)

Πολύποδες ρινός

Οι ρινικοί πολύποδες είναι καλοήθεις μισχωτοί σχηματισμοί του ρινικού βλεννογόνου που αναπτύσσονται σε ορισμένα άτομα σε έδαφος χρόνιας ρινίτιδας. Οι ρινικοί πολύποδες θεωρούνται το αποτέλεσμα μιας χρόνιας φλεγμονώδης κατάστασης του βλεννογόνου των ρινικών κοιλοτήτων της μύτης και των παραρρινίων κόλπων.

 Ο αριθμός των πολυπόδων μέσα σε κάθε ρινική θαλάμη ποικίλει. Το μέγεθος καθώς και η έκταση της νόσου εκτιμάται με τη χρήση της αξονικής όπου παρατηρείται η μερική ή ολική κατάληψη των ρινικών κοιλοτήτων, των ιγμορείων ή και των υπολοίπων παραρρινίων κόλπων από πολύποδες.

Η θεραπεία εκλογής στην αρχή όταν ακόμα οι πολύποδες είναι μικροί, είναι συντηρητική και περιλαμβάνει κάποιο τοπικό σπρέι.

Σε περιπτώσεις όμως που οι πολύποδες είναι πολλοί και ευμεγέθεις ή δεν ανταποκρίνονται στην συντηρητική αγωγή τότε η θεραπεία εκλογής είναι η χειρουργική εξαίρεση τους. Η αφαίρεση των ρινικών πολυπόδων γίνεται πια με γενική νάρκωση υπό ενδοσκοπικό έλεγχο και είναι τελείως ανώδυνη.

Η μικροχειρουργική υποβοήθηση μέσω χειρουργικού Navigator , η χρήση ραδιοσυχνοτήτων και η χρήση shaver (ειδική συσκευή μικροεκτομής ) μας διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να πετυχαίνουμε ριζικές αφαιρέσεις πολυπόδων χωρίς επιπλοκές και υποτροπές.

Διαβάστηκε 3051 φορές
Δασκολιάς Κωνσταντίνος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Βιογραφικό

Google

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θυρεοειδεκτομή Ωτοχειρουργική »

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Ι. Δασκολιάς.
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Ιδιωτικό Ιατρείο
Σαρανταπόρου 59 – Περιστέρι.

  • Τηλέφωνο: 210-5731641
  • Κινητό: 6945 548103

Επικοινωνία - Χάρτης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΡΟΧΑΛΗΤΟΥ - ΑΠΝΟΙΑΣ

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο του τεστ αξιολόγησης ροχαλητού και υπνικής άπνοιας για να λάβετε δωρεάν στο email σας την πιθανή διάγνωση.

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Εγχειρήσεις Χειρουργικές Επεμβάσεις Πολύποδες ρινός