Δασκολιάς Κωνσταντίνος (ΩΡΛ)

Λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση

Η λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση, είναι η παρουσία όξινου γαστρικού υγρού στον λαρυγγοφάρυγγα. Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται χρόνια με ένα συνεχές αίσθημα καθαρισμού του λαιμού, με χρόνιο βήχα, με μια βραχνάδα στη φωνή και ένα αίσθημα κόμπου. Η διάγνωση γίνεται με εκτίμηση των προαναφερόμενων κλινικών συμπτωμάτων σε συνδυασμό με την στροβοσκόπηση του λάρυγγα με την οποία βρίσκουμε ειδικά σημεία όξινης παλινδρόμησης καθώς και με την παρουσία οπίσθιας λαρυγγίτιδας δηλαδή φλεγμονής και οιδήματος στον οπίσθιο λάρυγγα.

Η θεραπεία γίνεται με αναστολείς αντλίας πρωτονίων δηλαδή με χορήγηση ουσιών που μπλοκάρουν την έκκριση γαστρικού οξέος με αποτέλεσμα να μην είναι μεγάλη η παραγωγή του και να μην υπάρχει αθρόα εισβολή γαστρικού υγρού στον λαρυγγοφάρυγγα. Η μη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης μπορεί να προκαλέσει καρκίνωμα οισοφάγου ενώ ενοχοποιούνται και πολύποδες των φωνητικών χορδών, οιδήματα και κοκκιώματα φωνητικών χορδών δηλαδή για τις λεγόμενες φλεγμονώδεις βλάβες του λάρυγγα. Έχει επίσης αποδειχτεί ότι μπορεί να προκαλέσει προκαρκινωματώδεις βλάβες στο λάρυγγα οι οποίες τις περισσότερες φορές αναστρέφονται με τους αναστολείς αντλίας πρωτονίων δηλαδή με φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστηκε 3772 φορές
Δασκολιάς Κωνσταντίνος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Βιογραφικό

Google

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προβλήματα φώνησης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Ι. Δασκολιάς.
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Ιδιωτικό Ιατρείο
Σαρανταπόρου 59 – Περιστέρι.

  • Τηλέφωνο: 210-5731641
  • Κινητό: 6945 548103

Επικοινωνία - Χάρτης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΡΟΧΑΛΗΤΟΥ - ΑΠΝΟΙΑΣ

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο του τεστ αξιολόγησης ροχαλητού και υπνικής άπνοιας για να λάβετε δωρεάν στο email σας την πιθανή διάγνωση.

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιατρείο Εξετάσεις - Διαγνώσεις Λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση