Δασκολιάς Κωνσταντίνος (ΩΡΛ)

Ακουστικό Βαρηκοΐας

Ακουστικό βαρηκοΐας είναι η ηλεκτρονική συσκευή η οποία τοποθετείται στο αφτί για να βοηθήσει το χρήστη να καλύψει το πρόβλημα της ακοής του. Αποτελείται από ένα μικρόφωνο, έναν ενισχυτή και ένα μεγάφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του είναι μια μπαταρία. Ο βασικός λόγος που οι υποψήφιοι χρήστες επιλέγουν αυτή τη λύση δεν είναι τόσο η μειωμένη ένταση που αντιλαμβάνονται τους ήχους αλλά πολύ περισσότερο η αδυναμία που έχουν στο κομμάτι της επικοινωνίας με τους συνανθρώπους τους και δεν εννοούμε όταν λέμε αδυναμία ότι ακούνε χαμηλά, αλλά το γεγονός ότι δεν ακούνε καθαρά.

 Οι βασικοί τύποι βαρηκοΐας αυτό που προσβάλλουν περισσότερο είναι η καθαρότητα της ομιλίας και ιδιαίτερα σε συνθήκες όπου επικρατεί θόρυβος ή περισσότερες από μια ομιλίες.

Οι πιο συνηθισμένες εκφράσεις των ανθρώπων που έχουν μειωμένη αίσθηση της ακοής είναι μερικές από τις παρακάτω:

  • "Όταν βρίσκομαι σε μια παρέα δε μπορώ να ξεκαθαρίσω τι μου λένε".
  • "Μου μιλάνε μέσα από το στόμα τους".
  • "Δεν πιάνω τις κουβέντες".
  • "Όταν μου μιλάνε δύο άτομα μαζί δε μπορώ να τους παρακολουθήσω".

 Η πιο εύκολη δουλειά που μπορεί να κάνει ένα ή δύο ακουστικά βοηθήματα σε κάποιον είναι να προσθέσει ένταση στο υπάρχον επίπεδο ακοής του. Όμως πραγματικά αρκεί μόνο αυτό; Και βέβαια όχι. Εδώ έρχεται λοιπόν η σύγχρονη τεχνολογία (Νανοτεχνολογία) να δώσει απαντήσεις και να κάνει τη δουλειά της μέσα από ένα σωστό προγραμματισμό. Το δυσκολότερο, που με τα σημερινά μέσα μοιάζει όλο και πιο εύκολο, είναι η σαφής βελτίωση της ποιότητας που ακούει κάποιος τους ήχους αλλά και της ομιλίας. Ο ήχος τείνει να είναι φυσικός και σε πολλές περιπτώσεις αυτό είναι εφικτό 100%. Ο παράγοντας που καθορίζει το αποτέλεσμα εκτός από την καταλληλότητα του ακουστικού είναι η κλινική κατάσταση του πάσχοντα.

Διαβάστηκε 1873 φορές
Δασκολιάς Κωνσταντίνος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Βιογραφικό

Google

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Ι. Δασκολιάς.
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Ιδιωτικό Ιατρείο
Σαρανταπόρου 59 – Περιστέρι.

  • Τηλέφωνο: 210-5731641
  • Κινητό: 6945 548103

Επικοινωνία - Χάρτης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΡΟΧΑΛΗΤΟΥ - ΑΠΝΟΙΑΣ

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο του τεστ αξιολόγησης ροχαλητού και υπνικής άπνοιας για να λάβετε δωρεάν στο email σας την πιθανή διάγνωση.

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιατρείο Εξετάσεις - Διαγνώσεις Ακουστικό Βαρηκοΐας