Δασκολιάς Κωνσταντίνος (ΩΡΛ)

Ιατρείο

Ιατρείο

Η καλύτερη ενημέρωση των γονιών όπως και η αυξημένη προτροπή των παιδιάτρων για παραπομπή των παιδιών σε Ω.Ρ.Λ. έχει αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα τους στο ιατρείο.

Στο ιατρείο μου υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη εξέταση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ακουστικό βαρηκοΐας είναι η ηλεκτρονική συσκευή η οποία τοποθετείται στο αφτί για να βοηθήσει το χρήστη να καλύψει το πρόβλημα της ακοής του. Αποτελείται από ένα μικρόφωνο, έναν ενισχυτή και ένα μεγάφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του είναι μια μπαταρία. Ο βασικός λόγος που οι υποψήφιοι χρήστες επιλέγουν αυτή τη λύση δεν είναι τόσο η μειωμένη ένταση που αντιλαμβάνονται τους ήχους αλλά πολύ περισσότερο η αδυναμία που έχουν στο κομμάτι της επικοινωνίας με τους συνανθρώπους τους και δεν εννοούμε όταν λέμε αδυναμία ότι ακούνε χαμηλά, αλλά το γεγονός ότι δεν ακούνε καθαρά.

ΑΚΟΥΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η ακουομέτρηση γίνετε σε ειδικό ηχομονωμένο θάλαμο. Μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τυχόν προβλήματα στην ακοή και να διαγνώσουμε ποιο μέρος του αυτιού έχει υποστεί βλάβη ούτως ώστε να ξέρουμε εάν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη η όχι. Μας δίνει επίσης σημαντικές πληροφορίες τόσο στην διερεύνηση του ιλίγγου όσο και στο βουητό του αυτιού.

Εύκολος γρήγορος και αξιόπιστος τρόπος για τη διάγνωση της ιγμορίτιδας καθώς και την πορεία της αποθεραπείας χωρίς τη ανάγκη για συχνή διενέργεια ακτινογραφιών.

 • Ιδανικός τρόπος εξέτασης των παιδιών
 • Διάγνωση με μια επίσκεψη
 • Αποφυγή βλαβερών συνεπειών της ακτινοβολίας

Το μικροσκόπιο μας παρέχει την δυνατότητα να εξετάσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια το αυτί και συνεπώς να διαγνώσουμε τυχόν βλάβες που με την απλή εξέταση είναι αδύνατο να τα πετύχουμε. Επίσης με την χρήση του μικροσκοπίου μπορούμε να κάνουμε διάφορες μικροεπεμβάσεις στο ιατρείο με τοπική αναισθησία όπως παρακέντηση για αφαίρεση υγρού από το μεσαίο αυτί, τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού(grommets).

Με την βοήθεια του μικροσκοπίου μπορούμε επίσης να κάνουμε ενδοτυμπανικές εκχύσεις κορτιζόνης και Γενταμυκίνης για θεραπεία της αιφνίδιας βαρηκοΐας και της νόσου Meniere.

Aναγνωρίστε τα προβλήματα φώνησης

 • Η φωνή σας έχει γίνει πιο βραχνή και τραχιά;
 • Όταν τραγουδάτε αδυνατείτε να εκτελέσετε κάποιες υψηλές νότες;
 • Η φωνή σας ξαφνικά ακούγεται βαθύτερη;
 • Αισθάνεστε πόνο, ερεθισμό, ή τραχύτητα στο λαιμό σας;
 • Χρειάζεται να καταβάλλετε προσπάθεια για να μιλήσετε;
 • Μήπως "καθαρίζετε" συχνά και επανειλημμένα το λαιμό σας;

Η λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση, είναι η παρουσία όξινου γαστρικού υγρού στον λαρυγγοφάρυγγα. Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται χρόνια με ένα συνεχές αίσθημα καθαρισμού του λαιμού, με χρόνιο βήχα, με μια βραχνάδα στη φωνή και ένα αίσθημα κόμπου. Η διάγνωση γίνεται με εκτίμηση των προαναφερόμενων κλινικών συμπτωμάτων σε συνδυασμό με την στροβοσκόπηση του λάρυγγα με την οποία βρίσκουμε ειδικά σημεία όξινης παλινδρόμησης καθώς και με την παρουσία οπίσθιας λαρυγγίτιδας δηλαδή φλεγμονής και οιδήματος στον οπίσθιο λάρυγγα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Ι. Δασκολιάς.
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Ιδιωτικό Ιατρείο
Σαρανταπόρου 59 – Περιστέρι.

 • Τηλέφωνο: 210-5731641
 • Κινητό: 6945 548103

Επικοινωνία - Χάρτης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΡΟΧΑΛΗΤΟΥ - ΑΠΝΟΙΑΣ

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο του τεστ αξιολόγησης ροχαλητού και υπνικής άπνοιας για να λάβετε δωρεάν στο email σας την πιθανή διάγνωση.

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιατρείο Εξετάσεις - Διαγνώσεις