Δασκολιάς Κωνσταντίνος (ΩΡΛ)

Δυνατότητες Ιατρείου

Το ιατρείο λειτουργεί από το 2002 στο κέντρο του Περιστερίου απέναντι από την κύρια είσοδο του Ι.Κ.Α. Ο σύγχρονος εξοπλισμός καθώς και η συνεχής εκπαίδευση μου στις νέες τεχνολογίες καθιστά τον εξεταστικό χώρο ικανό να αντιμετωπίσει διαγνωστικά και θεραπευτικά όλα τα προβλήματα κεφαλής και τραχήλου ενηλίκων και παίδων.

Η δυνατότητα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για διαγνωστικές εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ασφαλισμένους καθώς και οι συνεργασίες μου με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και δίκτυα εταιρειών προσφέρουν εύκολη, αποτελεσματική, χαμηλού κόστους αλλά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας .

1. ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Πλήρης Ακοολογικός Έλεγχος

Παιδο - Ω.Ρ.Λ Εξέταση

ΑΚΟΥΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η ακουομέτρηση γίνεται σε ειδικό ηχομονωμένο θάλαμο ή με τη χρήση ηχομονωτικών καψών. Μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τυχόν προβλήματα στην ακοή και να διαγνώσουμε ποιο μέρος του αυτιού έχει υποστεί βλάβη ούτως ώστε να ξέρουμε εάν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη η όχι. Μας δίνει επίσης σημαντικές πληροφορίες τόσο στην διερεύνηση του ιλίγγου όσο και στο βουητό του αυτιού.

ΤΥΜΠΑΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

Το τυμπανογράφημα και τα ακουστικά αντανακλαστικά είναι ανώδυνες εξετάσεις που μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του μέσου ωτός. Μπορούμε να διαγνώσουμε προβλήματα που αφορούν μικρούς ασθενείς όπως την ύπαρξη υγρού στο αυτί (εκκριτική ωτίτιδα) η τυχόν δυσλειτουργία ευσταχιανής σάλπιγγας

ΩΤΟΜΙΚΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Το μικροσκόπιο μας παρέχει την δυνατότητα να εξετάσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια το αυτί και συνεπώς να διαγνώσουμε τυχόν βλάβες που με την απλή εξέταση είναι αδύνατο να πετύχουμε. Επίσης με την χρήση του μικροσκοπίου μπορούμε να κάνουμε διάφορες μικροεπεμβάσεις στο ιατρείο με τοπική αναισθησία όπως παρακέντηση για αφαίρεση υγρού από το μεσαίο αυτί, τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού(grommets).

Με την βοήθεια του μικροσκοπίου μπορούμε επίσης να κάνουμε ενδοτυμπανικές εκχύσεις κορτιζόνης και γενταμυκίνης για θεραπεία της αιφνίδιας βαρηκοΐας και της νόσου Meniere.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΙΛΙΓΓΟΥ

Ο ίλιγγος είναι πάθηση η οποία μπορεί να μας καθηλώσει για αρκετές ημέρες στο σπίτι. Στο ιατρείο μπορούμε να διαγνώσουμε το είδος του ιλίγγου και ακόμη τις περισσότερες φορές με διάφορες ασκήσεις και τεχνικές τοποθέτησης της κεφαλής (Εbley Maneuver) να διορθώσουμε το πρόβλημα εντελώς ανώδυνα

Παιδο - Ω.Ρ.Λ Εξέταση

Παιδο - Ω.Ρ.Λ ΕξέτασηΗ καλύτερη ενημέρωση των γονιών όπως και η αυξημένη προτροπή των παιδιάτρων για παραπομπή των παιδιών σε Ω.Ρ.Λ. έχει αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα τους στο ιατρείο.

Στο ιατρείο μου υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη εξέταση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 • Ενδοσκοπικός έλεγχος ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (μικρής διαμέτρου ενδοσκόπια), (αποφυγή ακτινογραφίας στη διάγνωση για κρεατάκια )
 • Υπέρηχοι για διάγνωση ιγμορίτιδας (αποφυγή ακτινογραφίας )
 • Πλήρης ακοολογικός έλεγχος
 • Ακρόαση ανωτέρου αναπνευστικού

Έχοντας αυτές τις δυνατότητες και συγχρόνως την υπομονή, την εμπειρία και τη διάθεση να ασχοληθώ με τον ιδιαίτερο τρόπο που θέλει κάθε παιδί κάνει τους μικρούς μου φίλους να συμμετέχουν και να συνεργάζονται άριστα.

Υπέρηχος Ιγμόρειων

sinusesΕύκολος γρήγορος και αξιόπιστος τρόπος για τη διάγνωση της ιγμορίτιδας καθώς και την πορεία της αποθεραπείας χωρίς τη ανάγκη για συχνή διενέργεια ακτινογραφιών.

 • Ιδανικός τρόπος εξέτασης των παιδιών
 • Διάγνωση με μια επίσκεψη
 • Αποφυγή βλαβερών συνεπειών της ακτινοβολίας

Ωτομικροσκόπηση

ΩτομικροσκόπησηΤο μικροσκόπιο μας παρέχει την δυνατότητα να εξετάσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια το αυτί και συνεπώς να διαγνώσουμε τυχόν βλάβες που με την απλή εξέταση είναι αδύνατο να τα πετύχουμε. Επίσης με την χρήση του μικροσκοπίου μπορούμε να κάνουμε διάφορες μικροεπεμβάσεις στο ιατρείο με τοπική αναισθησία όπως παρακέντηση για αφαίρεση υγρού από το μεσαίο αυτί, τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού(grommets).

Με την βοήθεια του μικροσκοπίου μπορούμε επίσης να κάνουμε ενδοτυμπανικές εκχύσεις κορτιζόνης και Γενταμυκίνης για θεραπεία της αιφνίδιας βαρηκοΐας και της νόσου Meniere.

Πλήρης ενδοσκοπικός έλεγχος φωνής

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΦΩΝΗΣ

Α. Λαρυγγίτιδα

Διακρίνεται σε οξεία και χρόνια. Η οξεία λαρυγγίτιδα προσβάλλει περισσότερο τα παιδιά παρά τους ενήλικες και οφείλεται συνήθως σε ιούς με κυριότερο τον ιό της παραινφλουέντζα. Χαρακτηρίζεται από βήχα, δύσπνοια, εισπνευστικό συριγμό και από βράγχος φωνής. Αντιμετωπίζεται με κατάκλιση και ανάπαυση της φωνής, συστηματική χορήγηση αντιβίωσης, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις απαιτείται χορήγηση κορτικοειδών και οξυγόνου.

Η χρόνια λαρυγγίτιδα είναι το τελικό αποτέλεσμα συχνών προσβολών οξείας λαρυγγίτιδας, αλλά πιο συχνά συνοδεύει φλεγμονές οδόντων, αμυγδαλών και παραρρίνιων κόλπων. Επίσης μπορεί να προκληθεί από κακή χρήση της φωνής και από χρόνια κατάχρηση καπνού και οινοπνεύματος.

Το χαρακτηριστικό της σύμπτωμα είναι το βράγχος της φωνής που αρχικά είναι διαλείπον, ενώ σταδιακά γίνεται μόνιμο και σπάνια μπορεί να εξελιχθεί σε αφωνία. Ο πάσχοντας παρουσιάζει επίσης ξηρό βήχα και πονόλαιμο. Η πρωταρχική αντιμετώπιση είναι η ξεκούραση της φωνής και η αποφυγή του καπνού και του αλκοόλ. Επικουρικές είναι οι εισπνοές υδρατμών, ενώ μπορεί να χρειαστεί και λογοθεραπεία.

Β. Καλοήθεις εκφυλιστικές παθήσεις του λάρυγγα

Όζοι λάρυγγα

Παρουσιάζονται συνήθως σε τραγουδιστές, ηθοποιούς, δασκάλους και μητέρες μικρών παιδιών και πρόκειται για τοπικές υπερκερατώσεις. Θα μπορούσαμε να τους προσομοιάσουμε με τους κάλους που εμφανίζονται σε σημεία τριβής. Οι ασθενείς εμφανίζουν αυξανόμενο βράγχος φωνής και σημαντική φωνητική κόπωση. Η φωνητική ανάπαυση μπορεί να είναι αρκετή για να υποστρέψουν, αλλά σε ορισμένες επιμένουσες περιπτώσεις χρειάζεται αφαίρεση τους με μικρολαρυγγοσκόπηση.

Πολύποδες λάρυγγα

Ο πολύποδας είναι ουσιαστικά η συσσώρευση υγρού τοπικά στο χώρο κάτω από το επιθήλιο των φωνητικών χορδών, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σημείο να προβάλλει προς τα έξω. Κύριοι αιτιολογικοί παράγοντες θεωρούνται η φλεγμονή, ο τραυματισμός και η φωνητική καταπόνηση, ενώ η θεραπεία είναι χειρουργική.

Γ. Καλοήθη νεοπλάσματα

Θήλωμα του λάρυγγα: Είναι το συνηθέστερο καλόηθες νεόπλασμα, εξορμάται συνήθως από τις φωνητικές χορδές και εμφανίζεται με δύο μορφές, ως μονήρες και ως πολλαπλούν. Το κυριότερο σύμπτωμα είναι το βράγχος φωνής και η αντιμετώπιση είναι η χειρουργική αφαίρεση.

Χόνδρωμα του λάρυγγα: Προέρχεται από τους χόνδρους του λάρυγγα και προκαλεί βράγχος φωνής, δύσπνοια, δυσκολία στην κατάποση, ή αίσθημα κόμβου στο λαιμό. Η θεραπεία και εδώ είναι χειρουργική.

Δ. Κακοήθη νεοπλάσματα

Το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα είναι το καρκίνωμα από πλακώδες επιθήλιο, το οποίο στο 95% των περιπτώσεων αφορά βαρείς καπνιστές. Μάλιστα υπολογίζεται ότι μετά από διάστημα 20 ετών περίπου καπνίσματος, 20 και πλέον τσιγάρων την ημέρα, η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του λάρυγγα είναι 35 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με έναν μη καπνιστή.

Ένας άλλος σημαντικός αιτιολογικός και προδιαθεσικός παράγοντας είναι το αλκοόλ, που μάλιστα ενισχύει την καρκινογόνο δράση του καπνού.

Το πρώτο και βασικότερο σύμπτωμα είναι το βράγχος φωνής που προοδευτικά επιδεινώνεται. Σε κάθε ενήλικα και ειδικά καπνιστή η εκδήλωση βράγχους φωνής που παραμένει για διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων πρέπει απαραιτήτως να διερευνάται για να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο κακοήθειας.

Άλλα συμπτώματα είναι η δύσπνοια, ο εισπνευστικός συριγμός και η αιμόπτυση. Η θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του λάρυγγα είναι κατεξοχήν η χειρουργική σε συνδυασμό ή μη με ακτινοθεραπεία.

Ε. Νευρολογικές διαταραχές

Μια ποικιλία καταστάσεων που προσβάλουν τα νεύρα που νευρώνουν το λάρυγγα έχουν ως πρωταρχική εκδήλωση το βράγχος και την αλλοίωση γενικά της φωνής. Παραδείγματα τέτοιων καταστάσεων είναι: οι όγκοι της βάσης του κρανίου, το καρκίνωμα του ρινοφάρυγγα, οι τραυματισμοί της περιοχής του τραχήλου, οι επεμβάσεις θυρεοειδεκτομής αλλά και το βρογχογενές καρκίνωμα του πνεύμονα και όγκοι του οισοφάγου και του θυρεοειδούς μπορούν μέσω μηχανισμού πίεσης να προκαλέσουν βλάβη στη νεύρωση της περιοχής.

ΣΤ. Λειτουργικές διαταραχές

Μυασθένεια του λάρυγγα (φωνασθένεια): Πρόκειται για διαταραχή των μυών του λάρυγγα που προκύπτει μετά από λαρυγγίτιδα, ή κακή χρήση της φωνής. Η αντιμετώπιση είναι αιτιολογική και συνίσταται κυρίως στη φωνητική ανάπαυση.

Λειτουργική παράλυση (υστερική αφωνία): Συμβαίνει συνήθως σε ευσυγκίνητες και ασταθείς προσωπικότητες, κυρίως σε νέες γυναίκες. Οι χορδές δε συμπλησιάζουν κατά τη φώνηση και αν πλησιάζουν δεν παράγεται ήχος. Θεραπευτικά πρέπει να πεισθεί ο ασθενής ότι δεν έχει οργανικό πρόβλημα και η φωνή του θα επανέλθει.

Z. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η παλινδρόμηση του όξινου περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στο λάρυγγα, ιδιαίτερα κατά τη νυχτερινή κατάκλιση. Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι το βράγχος φωνής, η δυσκολία στην κατάποση, το αίσθημα ξένου σώματος και ο πονόλαιμος. Η θεραπεία είναι η αντιμετώπιση της παλινδρόμησης.

Διερεύνυση διαταραχών ύπνου, ροχαλητού

Α. ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ-ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ

Με την επισκόπηση και την ενδοσκόπηση γίνεται πολύ εύκολη. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου καθώς και η πολυσωματογραφική μελέτη του ύπνου που θα ακολουθήσει θα μας οδηγήσουν στη σωστή αντιμετώπιση.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Διόρθωση πιθανών προβλημάτων

 • Στραβό ρινικό διάφραγμα – Χειρουργική μύτης
 • Πολύποδες
 • Μακριά και παχιά σταφυλή
 • Μαλακή υπερώα
 • Υπερτροφικές αμυγδαλές και αδενοειδείς εκβλαστήσεις
 • Πάχυνση των τοιχωμάτων του φάρυγγα
 • Μεγάλη βάση γλώσσας
 • Όγκοι που φράζουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα
ΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
 • Θεραπεία αλλεργικής ρινίτιδας
 • Ειδικοί νάρθηκες
 • Χρήση συσκευής C-PAP

Β. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Νέα Υόρκη: Τα παιδιά με διαταραγμένη αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου, που υποβάλλονται σε αδενο-αμυγδαλεκτομή, δεν αρχίζουν μόνο να κοιμούνται καλύτερα, αλλά έχουν βελτιώσεις και στην συμπεριφορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας αμερικανικής μελέτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Otolaryngology-Head and Neck Surgery.

Η διαταραχή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου αναφέρεται σε ένα φάσμα αναπνευστικών διαταραχών, από το ροχαλητό μέχρι το σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, μια πάθηση όπου η αναπνοή σταματά και ξαναρχίζει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Μια παρενέργεια του είναι η χρόνια κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συχνά το πρόβλημα πηγάζει από τις διογκωμένες αμυγδαλές και τις αδενοειδείς εκβλαστήσεις, κοινώς κρεατάκια. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με διαταραγμένη αναπνοή στον ύπνο έχουν επίσης αυξημένο ποσοστό προβλημάτων συμπεριφοράς, περιλαμβανομένου του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας και της κακής σχολής επίδοσης. Πιστεύεται ότι η κακή ποιότητα ύπνου συντελεί στα παραπάνω προβλήματα.

Η αδενο-αμυγδαλεκτομή μπορεί να θεραπεύσει τα παιδιά με διαταραγμένη αναπνοή και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης δείχνουν ότι βελτιώνεται και η συμπεριφορά. Η Δρ Τζούλι Γουέι από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κάνσας έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 117 παιδιά με διαταραγμένη αναπνοή στον ύπνο που υποβλήθηκαν σε αδενο-αμυγδαλεκτομή. Πριν την επέμβαση και έξι μήνες μετά την διαδικασία, οι γονείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τα συμπτώματα διαταραχή της αναπνοής των παιδιών κατά τη διάρκεια του ύπνου και τα προβλήματα συμπεριφοράς, περιλαμβανομένης της υπερδραστηριότητας, της απείθειας και της αφηρημάδας. Τελικά καταγράφηκε συσχετισμός μεταξύ της έκτασης των προβλημάτων της νυχτερινής αναπνοής των παιδιών και των προβλημάτων συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν συμπτώματα της διαταραγμένης αναπνοής βελτιώθηκαν μετά την επέμβαση, βελτιώθηκε και η συμπεριφορά

end faq

2. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

 • Μικροεπεμβάσεις με χρήση υπερήχων, διαθερμίες και μικροσκοπίου.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

 • Πλαστικός χειρουργός κεφαλής και τραχήλου
 • Αναισθησιολογική ομάδα για παιδιά και ενήλικες
 • Λογοθεραπευτικά κέντρα
 • Ακουοπροσθετικη υποστήριξη
 • Κέντρο λόγου και κατάποσης
 • Κέντρο ακτινοθεραπείας κλασικής και στερεοτακτικής
 • Εξειδικευμένα διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα
 • Εργαστήριο μελέτης ύπνου
 • Συνεργάτες εξειδικευμένοι ιατροί κεφαλής και τραχήλου πχ γναθοχειρ/ός, νευροχ/ός, οφθαλμίατρος, ενδοκρινολόγος.

 

Διαβάστηκε 9902 φορές
Δασκολιάς Κωνσταντίνος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Βιογραφικό

Google

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Ι. Δασκολιάς.
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Ιδιωτικό Ιατρείο
Σαρανταπόρου 59 – Περιστέρι.

 • Τηλέφωνο: 210-5731641
 • Κινητό: 6945 548103

Επικοινωνία - Χάρτης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιατρείο